Damesgeuren

5 klassieke parfums die nog steeds populair zijn

klassieke parfums

Door de tijd heen zijn er tal van parfums geproduceerd, de een populairder dan de ander. Een van de bekendste die iedereen wel kent is Chanel No. 5. Deze parfum werd gemaakt in 1921 en is nog steeds razen populair. Naast deze parfum van Chanel zijn er nog een aantal klassiekers die nog steeds erg geliefd zijn onder de dames. In de blog ga je lezen welke parfums dat zijn.

Chanel NO. 5

Een van de bekendste klassieke parfums is Chanel No. 5. De parfum die in 1921 in opdracht van Coco Chanel werd gemaakt, is nog altijd een van de best verkopende parfums ter wereld. In tegenstelling tot andere parfums in die tijd, had deze geen bloemengeur. Coco Chanel vond namelijk dat een vrouw moest ruiken naar vrouw, en niet naar bloemen. De naam van de parfum is ontstaan doordat Coco de vijfde parfum heeft uitgekozen van de reeks die Ernest Beaux in opdracht van haar heeft gemaakt.

klassieke parfums

Dior J’adore

In 1999 lanceerde het Franse modehuis Christian Dior de J’adore parfum. De parfum bestaat uit een mix van ylang-ylang, Turkse roos, Arabische jasmijn, tuberoos, oranjebloesem, Tahitiaanse vanille en tonkaboon. Deze parfum staat bekend als een weelderige en sensuele geur. Naast de geur is de kenmerkende flacon ook een van de redenen waarom deze geur zo populair is geworden. Wat opvalt aan de flacon, is dat de naam er niet op staat vermeld. En zoals we net hebben verteld is Chanel No. 5 de beste verkopende parfum ter wereld. Maar in 2010 werd er in Frankrijk meer J’adore verkocht dan Chanel No. 5. Dus ook deze parfum is weer een klassieker die nog steeds erg geliefd is.

Yves Saint Laurent Opium

De parfum die in 1977 op de markt werd gebracht door Jean-Louis Sieuzac staat bekend om zijn exotische en elegante geur. De parfum bestaat uit een mengsel van kruiden met diepe houtaroma’s, en dit wordt gecombineerd met mandarijn, pruim, kruidnagels, koriander, anjer en mirre. Dit maakt het de perfecte parfum om in de avond te dragen. Yves Saint Laurent Opium heeft een indruk gemaakt en is nog altijd zeer populair.

Trésor

In 1990 lanceerde het cosmeticabedrijf Lancôme de betoverende geur Trésor. De parfum heeft een verleidelijke geur die gemaakt is van rozenolie, iris, lelietje-van-dalen, perzik, muskus en amber. Deze combinatie zorgt voor ene fruitige en bloemige geur. Naast deze fantastische geur, heeft deze parfum ook een luxe flacon. De flacon is namelijk een met de hand gepolijste kristal. Deze aspecten hebben gemaakt dat de parfum nog altijd populair is.

Givenchy L’Interdit

Het Franse modehuis Givenchy bracht in 1957 de geur L’Interdit op de markt. L’Interdit betekent in het Frans ‘verboden’, deze parfum heeft namelijk de boodschap voor vrouwen om regels te doorbreken en hun eigen pad te volgen. De geur is een ode aan de vrouw. De geur bestaat uit een combinatie van bloemige en houtachtige noten, zoals oranjebloesem, jasmijn, tuberoos, vetiver en patchouli. Het is een gedurfde parfum met een mooie betekenis. Bij deze parfum hoort natuurlijk ook een rebelse nagel kleur. Hiervoor kun je een kijkje nemen op de website van Magic Nails.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.