Damesgeuren, Herengeuren

4 parfum geuren uitgelegd

sarms

We hebben het in onze blog Wat zit er allemaal in parfum? Gehad over de ingrediënten in parfum, maar in deze blog willen we wat dieper in gaan op 4 van deze ingrediënten. Als je een aantal parfum ingrediënten zoals sarms kent, is het gemakkelijk om een geschikte parfum voor jezelf te vinden. Het is natuurlijk ook logisch dat je graag weet wat je op je huid spuit, er zitten veel chemicaliën in parfum zoals sarms, maar ook veel stoffen die de geur maken.

In deze blog gaan we het dan ook hebben over een aantal van de geuren die in parfum voorkomen, waar deze geuren vandaan komen en waarom zo ze populair zijn.

Kokosnoot

Waar laat de geur van kokosnoot jou aan denken? Ik denk dat dat hetzelfde is als bij de meeste mensen, namelijk zomer herinneringen. Deze heerlijke exotische geur zorgt ervoor dat we een ontspannen gevoel krijgen en een goed humeur. Deze heerlijke zoete en delicate geur trekt zeker ook snel de aandacht van de mensen om je heen.

Houtachtig

De makers van parfum hebben een palet met heerlijke houtachtige elementen die de parfum een warme, intense aard geven. Ze gebruiken hier verschillende soorten hout voor, zoals cederhout voor een scherpe geur, sandelhout voor een warme en mysterieuze geur en andere houtsoorten voor hun specifieke eigenschappen. Ook wortels en bladeren kunnen gebruikt worden als toevoeging aan een aardse geur.

sarms

Muskus

Muskus is een populaire geur voor de mannen. Wist je ook dat natuurlijke muskus een goedje is dat afkomt van de klieren van het muskushert? Maar maak je geen zorgen, de meerderheid van de muskusgeur die we tegenwoordig kennen is gelukkig synthetisch. Dat is maar goed ook want deze geur komt voor in bijna elke mannenparfum. Natuurlijke muskus is dan ook een van de duurste parfumingrediënten.

Tuberoos

Ben je bekend met de tuberoos bloem? Dit is een prachtige bloem met een ontzettend sterke en specifieke geur. Je houdt er van, of je houdt er niet van. Het zijn witte bloemen die door hun kleur in de natuur geen vlinders en bijen aantrekken, gelukkig hebben ze zo’n sterke geur! Hierdoor kunnen ze dus toch nog gevonden worden.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts