Gezondheid

Deze kruiden zijn echte smaakmakers

Kruiden

Kruiden kunnen een gerecht maken of breken. Waar wij in Noordwest-Europa al snel genoegen nemen met zout, peper en mayonaise zijn er stiekem ongelooflijk veel kruiden die je smaak palette nog moeten ontdekken. Kruiden zijn beschikbaar in alle vormen, maten, geuren en kleuren. In deze blog nemen we je mee door een paar kruiden die je absoluut moet proberen bij je volgende avontuur in de keuken.

Munt

Munt is wellicht de meest fris ruikende kruiden die je kan vinden. Met een muntplant in je keuken worden je keukenmogelijkheden plotseling een stuk uitgebreider. Zo kan je elke middag een écht verse kop muntthee zetten of je kiest er voor om het in je couscous te doen voor die frisse smaakbeleving!

Koriander

Koriander, de winterharde levenslustige plant! Koriander heeft een zacht zoete smaak met een vleugje anijs. Dit kruid is ideaal in ongelooflijk veel stoofschotels of bij bijna elk kipgerecht. Koriander is super populair in, onder andere, de Indiase keuken! Wanneer je er voor kiest om koriander in je moestuin te planten is dit ook nog eens geweldig voor de biodiversiteit. Zo trekt koriander vlinders en bijen aan, die op hun beurt weer dieren zoals eikenprocessierupsen weghouden.

Komijnpoeder

Komijnpoeder is ideaal voor door Marokkaanse gerechten. Komijnpoeder werkt ook heel goed bij vleesgerechten, soepen en Curry’s die wat pittiger zijn, pittige salades, gerechten uit de Mexicaanse keuken en zowat alles wat aardappel bevat. Al met al is komijnpoeder super breed inzetbaar en mag dus echt niet missen in jouw keukenkastje!

Oregano

Je zou er van staan te kijken hoe weinig mensen oregano in huis hebben, vooral aangezien oregano super lang goed blijft. Als je in de richting van Mediterraans eten wilt gaan dan mag oregano absoluut niet ontbreken in je keuken. Daarnaast is het ook een goede toevoeging aan pizza en pasta! Marineer je vlees er lekker mee of doe het over aardappels heen die je in de oven legt.

Chilipoeder

Dit is voor degene die net wat extra spice willen in hun gerechten. Dit kruid komt heel veel voor in de Aziatische keuken en in de Latijns-Amerikaanse keuken. Daarnaast is het ook een geweldige combinatie met onze bovenstaande tip, oregano. Chilipoeder is super breed te gebruiken. Vlees, vis en sauzen genieten een pittigere smaak door dit breed inzetbare kruid. In plaats van met kruiden je in het buitenland te wanen, kan dit ook met geuren. Met deze geuren waan je je in Argentinië!

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan een onze blog over “cadeaus voor aanstaande moeders“!

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.