Damesgeuren, Herengeuren

Met deze geuren waan je je in Argentinië

Argentijns restaurant Rotterdam grill

Geuren zijn ontzettend belangrijk voor een volledige sfeerbeleving. Zo kunnen geuren je laten denken aan een bepaalde plek of gebeurtenis, bijvoorbeeld aan het huis van je oma of vakantie aan zee. Datzelfde geldt voor Argentinië, met een uitgesproken keuken en gebruiken. De volgende geuren ga je zeker onthouden wanneer je in Argentinië bent geweest. Of gebruik ze gewoon om in een heerlijke vakantiestemming te komen.

De geur van Chimichurri

Wanneer je in een restaurant in Rotterdam grill gerechten bestelt, kun je vragen of ze chimichurri bij de vleesgerechten serveren. Deze dressing is redelijk stevig van smaak en ruikt kruidig. Dat komt door ingrediënten zoals oregano en rode peper.

Fruitgeuren

In Zuid-Amerika kom je vrij veel tropische vruchten tegen. Ben je in een vakantiemood, maar zit je wel gewoon thuis op de bank. Haal vruchten zoals kokos, mango en ananas in huis en doe net of je op een terrasje in Buenos Aires zit te genieten.

Boerderijgeur

Oké, deze is misschien flauw, maar zul je zeker in Argentinië tegenkomen. In Argentinië heb je namelijk grote gebieden met platteland en natuur. Denk aan de Pampa en Patagonië. Hier leven talloze ‘gaucho’s’ met hun vee. Wanneer je dus langs een Nederlandse boerderij fietst, kun je net doen alsof je op een Argentijnse ranch staat met koeien en paarden.

Karamelgeur

Wanneer je bij een restaurant in Rotterdam na het grill gerecht een toetje bestelt, ontkom je vaak niet aan een vleugje karamel. Dulce de Leche, een paste gemaakt van jawel, karamel, is erg populair in Zuid- Amerikaanse landen. Deze worden bijvoorbeeld als kers op de taart gebruikt bij alfajores, een typisch Argentijns koekje.

Ceder

Je zou het misschien niet verwachten, maar n Argentinië zijn tamelijk veel naaldbossen te vinden. Wanneer je dus de frisse geur van ceder of dennen ruikt, hoef je niet meteen te denken aan de kou of aan kerst.

Waterlelie

In Argentinië komen ook veel waterlelies voor. Deze ruiken zacht en elegant. Deze geur is redelijk eenvoudig om in huis te halen, namelijk met geurstokjes of een toiletblok. Kun je van je toiletbezoek meteen een mini-vakantie maken…

Passionele parfums

Zuid-Amerika staat natuurlijk bekend om temperament en passie. Dit passionele en krachtige gevoel kun je zelf ook krijgen met de juiste parfum of eau de toilette. Hierbij moet je vooral denken aan bloemige geuren zoals amber en muskus voor vrouwen. Mannen moeten dan vooral denken aan een frisse geur met bijvoorbeeld citrus.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts