Gezondheid

4 manieren om goed voor je tanden te zorgen

tandarts

We weten allemaal hoe beeldbepalend je gebit is voor je uitstraling. Toch is een mooie lach niet de enige reden waarom je je tanden goed moet verzorgen. Een slechte mondhygiëne zou namelijk kunnen leiden tot andere lichamelijke klachten. Om dit voor te zijn, kun je een paar dingen doen om je tandarts in de Blaak tevreden te stellen.

Poetsen, poetsen

We weten allemaal wel dat we minstens 2 keer per dag onze tanden moeten poetsen? Misschien merk je dat je daar niet altijd aan toekomt. Gewoon, omdat je er ’s avonds geen zin in hebt of dat je er geen puf voor hebt als je ziek bent. Toch hamen we er op dat 2 keer tandenpoetsen écht belangrijk is. Bovendien geeft het je een fris gevoel en door het routinematig te doen krijg je ook het idee dat je de dag goed bent gestart of hebt afgesloten.

Let op eten en drinken

Eten en drinken heeft invloed op je hele lichaam: je lichaamsgeur, je humeur en zeker ook op je tanden. Stiekem weten we allemaal welk drinken en eten slecht is voor je tanden. Laten we vooropstellen dat suikerhoudende drankjes de grootste boosdoener zijn, niet alleen voor je gebit, maar ook je algemene gezondheid. Vergeet zeker vruchtensapjes niet, want daar zit ook suiker in. En dan natuurlijk koffie en thee. Ze zijn niet per sé slecht voor je gebit, maar kunnen wel ervoor zorgen dat je tanden verkleuren en dat wil je natuurlijk niet.

Houd je aan je controleafspraken

Wees eerlijk: heb jij wel eens een afspraak overgeslagen omdat je er gewoon geen zin in had of dacht dat het toch niet belangrijk was? Helaas zijn die controleafspraken juist superbelangrijk. Ten eerste omdat je tandarts net even je tanden wat grondiger schoonmaakt dan dat een tandarts dat doet, wat de kans op gaatjes enorm verkleint. Ten tweede kan de tandarts kleine plekjes op je tanden meteen en pijnloos aanpakken, waardoor je op een later moment niet met tandpijn hoeft rond te lopen.

Niet alleen je tanden zijn belangrijk

Hoewel je tanden natuurlijk beeldbepalend zijn, zijn er nog meer delen die belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan je tandvlees. Om tandvleesontstekingen voor te zijn, is het ook belangrijk om de ruimte tussen je tanden schoon te maken voor je naar de tandarts in de Blaak gaat.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts