Damesgeuren, Herengeuren

Zo breng je het beste parfum aan! 

waterkering

Heerlijk genieten van je parfum, wie wil dit nu niet. Toch weten heel veel mensen niet hoe je het beste een parfum kunt aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat je helaas geen optimaal effect krijgt. Wil jij wel optimaal genieten van je heerlijke parfum? Check dan deze handige tips, voor een ideaal resultaat. 

Het juiste moment 

Het juiste moment om je parfum aan te brengen is direct na het douchen. Als je uit de douche stapt dan moet je ervoor zorgen dat je ten eerste helemaal goed droog bent. Irritant die natte vloer? Tip: met een waterkering hoef je je niet druk te maken met het droogmaken van de vloer. Waarom je zo goed moet afdrogen? Dat is omdat parfum beter opneemt als je poriën goed open staan. Warm douchen helpt daar natuurlijk goed bij. Droog je niet goed af? Dan wordt de parfum niet zo goed opgenomen. Dat is natuurlijk jammer. 

waterkering-2

Nog even wachten 

Voordat je begint met het aanbrengen van de parfum is het slim om eerst nog een bodylotion aan te brengen. Wel eentje zonder parfum, anders gaat het elkaar natuurlijk tegenwerken en dat wil je ook niet. De bodylotion zorgt er namelijk voor dat je huid zacht is en ook nog eens goed gehydrateerd. Daardoor zal de parfum zich beter kunnen hechten aan je huid.  

Is de bodylotion goed ingetrokken? Dan kun je de parfum aanbrengen. Het is belangrijk dat je eerst de parfum aanbrengt, voordat je de kleren aandoet. Zo is de kans op vlekken in je kleren kleiner. Bovendien kun je zo de juiste plekken helemaal goed sprayen zonder dat er kleding in de weg zit. Je moet de parfum trouwens niet wrijven, maar echt sprayen. 
 

De juiste plekken 

Wat de juiste plekken zijn om parfum te sprayen, hangt af van het beoogde effect. Wil je vooral dat je zelf de parfum ruikt? Dan kun je parfum aanbrengen op bijvoorbeeld je hals, sleutelbeenderen of je kin. Je kunt ook kiezen voor de binnenkant van de pols, dan kun je kiezen, wanneer je de geur optimaal wil ruiken. 

Doe je het voor je vlam of geliefde? Dan kun je bijvoorbeeld voor plekken kiezen zoals je schouderbladen, je borst of onder en bovenop je oren. Naast parfum kun je ook specifieke zeep gebruiken, die jouw huid de hele dag lekker laten ruiken.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts