Damesgeuren, Herengeuren

Wat zit er allemaal in parfum?

research chemicals

Het aanbrengen van een heerlijke parfum is de finishing touch die je nodig hebt om met een compleet en zelfverzekerd gevoel de deur uit te gaan. Elke geur is anders en daarom kan iedereen zijn eigen kenmerkende geur hebben. Door parfum kun je een statement maken als je een kamer binnen loopt, door je persoonlijke geur achter te laten.

Sinds mensenheugenis gebruiken mensen geurende ingrediënten uit de natuur om geuren van te maken. Sommige van deze natuurlijke geuren worden tegenwoordig nog altijd gebruikt als parfumingrediënt. Maar wat zit er nog meer in een parfum?

Parfum ingrediënten

Waarschijnlijk denk je dat het hoofdingrediënt voor parfum een van de vele essentiële oliën zijn die worden gebruikt om te parfumeren, maar dan heb je het mis. Er zitten namelijk een aantal research chemicals in parfum. Over deze research chemicals gaan we je wat meer uitleggen.

Ethanol

Het belangrijkste ingrediënt voor een parfum is ethanol, dit wordt ook wel parfumalcohol genoemd. Een parfum bestaat doorgaans voor 80 tot 90% uit ethanol.

Dit komt omdat ethanol wordt gebruikt als oplosmiddel. Ethanol wordt gebruikt om de oliën die de geur brengen beter te laten verspreiden.

In tegenstelling tot andere alcohol soorten is ethanol chemisch stabiel. Dit houdt in dat het onwaarschijnlijk is dat ethanol een negatieve chemische reactie verspreid met andere essentiële oliën.

research chemicals

Andere research chemicals in parfum zijn:

Argumen

Dit is een bestanddeel in parfum waarvan wordt beschreven dat het een groene, frisse en zeepachtige geur heeft. Argumen bevat een lichte citrus ondertoon en zorgt ervoor dat de geur lang blijft hangen.

Amber

Deze olie heeft een zeer rijke en warme geur. Deze geur wordt vooral in veel oosterse parfums gebruikt.

Ambergrijs

Ambergrijs wordt al eeuwenlang in de parfumerie gebruikt. Het is ook een van de weinige ingrediënten van dierlijke oorsprong en is afkomstig van potvissen die een bepaalde substantie uitscheiden als ze inktvis hebben gegeten.

Roos

Rozen zijn een van de belangrijkste bloemen geuren in de parfumerie en behoren tot de duurdere parfumingrediënten. Rozengeur is namelijk een universele jeugdherinnering die bijna iedereen kent. Rozengeur heeft ook een uniekheid die niet kan worden vervalst.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts