Design trends

Sfeer creëren met geur

geur sfeer

Er zijn heel veel dingen die een rol spelen in je waarneming. Niet alleen wat je ziet of hoort, bepaalt hoe je over iets denkt, ook de geur van objecten brengt bepaalde associaties met zich mee. Wij zochten voor je uit hoe je in huis of hotel in Valkenburg de sfeer kunt bepalen door middel van geur.

Geuren en herinnering

Het reukzintuig is in de loop der eeuwen zo ontwikkeld dat het jou kan vertellen of iets gevaarlijk is of niet. Er gaan bijvoorbeeld direct alarmbellen af in je hoofd wanneer je brand of rook ruikt. Tot in de 18e eeuw werden geuren daadwerkelijk ingezet om associaties op te roepen. Daarna deed men dit minder, omdat men geuren ging associëren met bacteriën en ziektes. Daar is verandering in gekomen en tegenwoordig zijn geurkaarsen en geurstokken niet meer weg te denken uit ons interieur.

Geur in de keuken

In de keuken kun je op verschillende manieren spelen met geur. Wil je een schoon en opgeruimd gevoel? Ga dan aan de slag met geuren die niet te overheersend zijn en de smaak van het eten nauwelijks beïnvloeden. Het best kun je kiezen voor een fruitgeur of een lichte kruidige geur. Wil je juist indruk maken op je schoonouders door je huis een warm gevoel te geven? Bak dan koekjes of cake en zet koffie.

Geur van je woonkamer

Je woonkamer is het makkelijkst, dus daar kun je je in uitleven. Het ligt er maar net aan wat je wilt. Wil je een schoon en fris gevoel creëren in huis? Gebruik dan citrusgeuren of ga voor een bloemengeur. Deze geurtjes kun je krijgen in allerlei vormen: geurkaarsen, geurstokjes of gewoon een boeket met bloemen. Wil je juist dat je woonkamer rust en sereniteit ademt? Ga dan voor de geur van lavendel, rozen of eucalyptus.

lavendel geur

Goede sfeer met juiste geur in hotel

Een hotel in Valkenburg maakt handig gebruik van geuren om het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Wellicht is het je nog niet echt opgevallen, maar de geur die er hangt, zorgt ervoor dat je je welkom voelt. Bloemetjesgeur zorgt ervoor dat je meteen een ontspannen gevoel krijgt. Hotels met een bar of open keuken hebben sowieso een voordeel, want door het ruiken van eten worden gasten ook uitgenodigd om zelf wat te nuttigen.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts