Design trends

Breng een lekkere geur in je huis

nare geurtjes in huis

Er gaat niets boven een lekkere geur in je eigen huis. Zo voelt het thuis zijn of thuiskomen nog beter aan en kun je nog meer genieten van je eigen plekje. Niet altijd zal het even fris in je huis ruiken. Dit kan zowel onaangenaam als onprettig worden ervaren. Gelukkig kun je ook hier meestal wat aan doen en zorgen voor een betere geur in je huis

Gooi die ramen open of zet de luchtreiniger aan

Je verwacht het misschien niet, maar verre weg de meeste nare geurtjes kun je uit je huis krijgen door de boel eens flink te laten luchten. Ruikt je huis een beetje muf of hangt er een nare geur ? Gooi dan eens alle ramen open en laat het even goed doorluchten. Je zult al snel merken dat de geur een stuk minder is of zelfs geheel verdwenen is. Deze tip is vooral fijn als je in een rustigere omgeving woont. Midden in Amsterdam zal dit namelijk niet altijd de gewenste effecten hebben door de vele uitstootgassen, stadsgeuren of afval geuren van buiten. Het komt ook vaker voor dat de architect in Amsterdam die het gebouw ontworpen heeft, minder rekening heeft gehouden met de luchtcirculatie. In dat geval kan een luchtreiniger de oplossing bieden

Ga preventief aan de slag

Hoe zorg je ervoor dat nare geurtjes niet in je huis komen? Nou, door bijvoorbeeld gebruikt te maken van preventief geurtjes voorkomen. Is de afval emmer vol? Vervang dan meteen de zak en ruim dit op. Vooral in de zomer kan dit veel nare geuren tegengaan. Heb je eten over en wil je dit weggooien? Gooi dit dan in een GFT bak en leeg deze tijdig. Doordat je het eten niet in je afvalzakken gooit, zal je minder snel last hebben van een vervelende rotte geur. Ook het tijdig reinigen van meubels kan je helpen om nare geuren tegen te gaan. Onder andere om de zoveel maanden je bank laten reinigen wordt aanbevolen.

Spuit wat parfum in je huis

Tot slot, kun je de geur in je huis verbeteren door hier een beetje parfum te spuiten. Dit neutraliseert doffe geurtjes en geeft je huis een fris en fijner gevoel. Wij hebben verschillende soorten parfum die hier uitermate voor geschikt zijn.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts