Damesgeuren, Herengeuren

Zweten van de zenuwen: geur tijdens sollicitatiegesprek

recruitmentbureau limburg

Als je op zoek bent naar een baan en je gemeld hebt bij een recruitmentbureau Limburg, dan komen er waarschijnlijk een aantal sollicitatiegesprekken aan. Beginnen bij jou al de zenuwen op te spelen zodra je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zoals overmatig zweten? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om je goed voor te bereiden op je sollicitatiegesprek. Denk hierbij aan kleding en parfum.

Wat doet geur nu eigenlijk?

Reuk beïnvloed gedrag. Veel mensen voelen zich een stuk zelfverzekerder als ze een lekker luchtje dragen. Toch schuilt hier meteen een probleem, namelijk dat smaken verschillen. Wat jij lekker vindt, vind jouw gesprekspartner misschien wel totaal niet lekker ruiken. Geuren zijn persoonlijk en beïnvloeden zelfs onze gedachten. Dit is zelfs uitgebreid wetenschappelijk aangetoond.

Psychologie en wetenschap over geur

Hoe sterk geur ons beïnvloed? Ga dat maar eens bij jezelf na. Welk eten vind jij ontzettend vies? Stel dat je een enorme hekel hebt aan spruitjes. Alleen al bij het minste luchtje ervan, beïnvloed het je gedachten. Zo werkt het ook tijdens een sollicitatiegesprek. Een geur die jij lekker vindt, maar je gesprekspartner niet, kan iemand afschrikken. En als je stinkt, dan is je kans eigenlijk al verkeken.

Deodorant, parfum en kleding

Sommige mensen hebben nou eenmaal meer last van nare lichaamsgeurtjes. Dit heeft gevolgen op je denkwijze, hoe anderen jou beoordelen en je zelfverzekerdheid. Je kunt namelijk de perfecte kandidaat zijn, maar als je onfris ruikt, dan kan het zijn dat de baan aan je voorbij gaat. Maar er zijn een aantal manieren om te voorkomen dat je onfris ruikt.

  • Deodorant: Het is altijd verstandig om deodorant te gebruiken. Dit wordt namelijk beschouwd als algemene verzorging. Het dragen van deodorant helpt bij je geur en zelfverzekerdheid.
  • Parfum: Parfum maakt je zelfverzekerder. Dit heeft ook invloed op je lichaamstaal en houding. Maar let wel op dat je niet te veel gebruikt en een milde geur kiest.
  • Kleding: Zorg dat je ademende stoffen draagt en synthetische stoffen vermijd. Doe je dit niet, dan is de kans heel groot dat je sneller last krijgt van zweetplekken en een onfrisse geur.
author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts