Damesgeuren, Herengeuren

Zo draag je parfum

natuurlijke creme

Coco Chanel zei ooit: ‘A women should wear perfume wherever she wants to be kisses’. Dit zijn vaak de plekken op je lichaam die vaak het warmst worden, zoals je hals en je polsen. Parfumeurs noemen dit ook wel pulse points. De warmte versterkt de geur van de parfum. Naast de plek waar je de parfum opspuit, zijn er nog een aantal tips om de parfum langer te laten ruiken en de geur te versterken.

Parfum langer laten ruiken

Er zijn een aantal trucjes om de duur van parfum langer te laten ruiken. Het is belangrijk te weten dat de geur sneller vervaagd wanneer de huid droog is. Daarom kun je het beste na het douchen de parfum aanbrengen. Zo zorg je ervoor dat de geur goed kan intrekken. Heb je een droge huid? Dan kun je kiezen voor een parfumvrije natuurlijke crème of lotion om je huid voor te bereiden op de parfum.

Laat parfum drogen

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van de vorige tip en na het douchen je parfum hebt aangebracht, wil je waarschijnlijk je kleren aantrekken. Wacht nog even voordat je parfum is ingetrokken in je huid. Wanneer de parfum nog nat is, zal een deel van de parfum opgenomen worden door je kleding.

Wrijf nooit met je parfum

Er zijn twee redenen om niet te wrijven met parfum. Allereerst vervagen de topnoten door de wrijving. Dit is de geur die je het eerste kwartier ruikt, na het aanbrengen. Ten tweede meng je met het wrijven de natuurlijke oliën van je huid samen met de parfum, waardoor de geur van de parfum verandert.

Bewaar je geuren op een koele plek

Ook parfum heeft een houdbaarheidsdatum. Ze gaan gelukkig wel langer mee dan etenswaren in de keuken. Ook kun je de houdbaarheidsdatum verlengen. Je verlengt de houdbaarheidsdatum door de parfum op een koele en donkere plek neer te zetten. Vermijd de zon. Je kunt parfum het beste in een kastje bewaren.

Spray nooit op sieraden

Een fout die ook door een aantal gemaakt wordt, is het sprayen van parfum op sieraden, zoals op je horloge. Hierbij geldt hetzelfde probleem wat zich voor kan doen bij kleding, kan ook gebeuren bij sieraden. Parfum kan permanente vlekken achterlaten op stoffen en metalen. Zorg er dus voor dat je geen parfum aanbrengt op een van je sieraden.

Wissel af tussen verschillende geurtjes

Door af te wisselen tussen verschillende geurtjes. Raak je minder gewend aan de geur en zul je de geur langer blijven ruiken. Wanneer je twijfelt of je parfum nog te ruiken is, kun je dit aan mensen om je heen vragen. Wanneer dit niet zo is, kun je er voor kiezen om weer nieuwe parfum op te doen.

Parfum in het haar

In het haar blijven geurtjes goed hangen. Daarom is het voor mannen een goede plek om in het borsthaar te spuiten. Vrouwen kunnen juist in hun nek bij de haarwortel parfum sprayen. Elke keer wanneer je met je handen door het haar gaat, zal de geur los komen.

Let echter wel op met andere parfum houdende producten. Bijvoorbeeld de geur van de shampoo, zorgt ervoor dat de geur van parfum gaat vertroebelen. Ook heeft parfum een uitdrogende werking door de alcohol die er in zit. Gebruik daarom niet te veel parfum in je haar.

Warme en koude dagen

Net zoals dat parfum op warmere huid beter werkt, gaat het ook bij hogere temperaturen langer mee en is de geur een stuk sterker. Je kunt dan het beste een lichte parfum gebruiken bij warm weer. Een zware parfum kan door de warmte te heftig ruiken. Op koude dagen is de geur minder sterk en sneller verdwenen. Dan kun je het beste een zware parfum kiezen.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts