Damesgeuren, Herengeuren

7 hygiëne tips om nare lichaamsgeurtjes te vermijden

Vrouw, persoonlijke hygiëne

Natuurlijk wil je lekker ruiken, dat is wel zo prettig voor jou en je omgeving. In deze blog lees je 7 tips om preventief nare luchtjes te vermijden.

Tip 1: Drink genoeg water

Als er één ding is dat je kunt doen om goed te blijven ruiken, is het water drinken. Het enige echte levenselixer, H2O zorgt ervoor dat je lichaam normaal blijft functioneren. Om je te helpen lekker te ruiken, verdunt water geuren die een beetje onaangenaam kunnen zijn zoals: knoflook, uien en koffie-adem.

Tip 2: Spritz in je kledingkast

Als je een vaste geur wilt, spray dan eens per week een paar keer je favoriete geur in je kast. Afhankelijk van de gewenste sterkte van je geur, moet je er rekening mee houden hoe dicht je bij een rek kleren spuit. Hoe dichter en directer, hoe sterker de geur.

Deze methode geeft je een langdurige signaal geur die niet te overheersend is, waardoor je kunt mixen en matchen met andere parfums om jezelf onweerstaanbare allure te geven!

Tip 3: Doe wat parfum op je haarborstel

Spray je haarborstel met parfum, niet je haar! In tegenstelling tot de traditie, kan het rechtstreeks sprayen van parfum de haarwortels beschadigen en de lokken doen verwelken. Willen we niet!

Op je borstel sprayen verdeeld de chemische impact van het heerlijk ruikende goedje en helpt goed te doseren over de oppervlakte van je coupe.

Tip 4: Je voeten niet vergeten!

Gebruik schoenenspray. Ja, dit is echt iets. Oorspronkelijk gebruikt door atleten in sportschoenen, nu kan iedereen deze levensredder kopen (het is vooral handig in de zomermaanden). Schoenenspray werkt als een parfum voor je voeten en zorgt ervoor dat ze lekker blijven ruiken, zelfs als je zweet.

Een goed moment om deze optie te overwegen is als je van plan bent om een dag zonder sokken te lopen. Zelfs als je van nature geen pikante voeten hebt, kan de reactie tussen het materiaal van je schoen en je blote, bezwete huid voor een onaangename geur zorgen.

Tip 5: Bezoek eens in de 5 maanden je tandartspraktijk

Ook niet mijn favoriete bezigheid hoor, maar het onderhouden van die stralende witte lach van je is van levensbelang! Een slecht onderhouden gebit zorgt voor een stinkende adem. Bovendien kun je last krijgen van gaatjes en ontstekingen in je tandvlees of tanden. Niet bevorderlijk voor de sfeer en zeker niet voor je adem. Ik heb nog een goed adresje voor een tandartsenpraktijk in Dordrecht mocht je toevallig in de buurt zijn!

Tip 6: Let op wat je eet

Het spreekt bijna voor zich, maar een slechte adem kan elke outfit verpesten. Het maakt niet uit hoe lekker je van buiten ruikt, als je adem niet in orde is, zal je look dat ook niet zijn. Gelukkig is er een makkelijke manier om dit te voorkomen. Als het mogelijk is, vermijd dan voedsel dat van nature prikkelend is. Uien, knoflook en bieslook kunnen allemaal leiden tot een slechte adem.

Tip 7: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg er altijd voor dat je een opfrispakket bij je hebt. Natuurlijk heeft bijna elke vrouw alcoholische doekjes in haar handtas, toch een goed idee om daar nog wat dingetjes aan toe te voegen!
Zorg ervoor dat je standaard een tandenborsteltje bij je hebt, een pakje kauwgom of alcoholvrij mondwater (alcoholvrij want je wil natuurlijk niet ruiken alsof je weer hebt lopen wijnen in je middagpauze).

Nou dat was ‘m weer hoor! Hopelijk heb je er wat aan gehad! Wil je weten wat je nog meer kan doen om je lichaamsgeur fris te houden lees dan ook: zo draag je parfum

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts