Damesgeuren, Herengeuren

Alles wat je moet weten over Afrikaanse zwarte zeep

zwarte zeep

Afrikaanse zeep is steeds vaker terug te zien in onze badkamer. Dat deze zwarte zeep ook wel eens ‘magic soap’ genoemd wordt is dan ook niet voor niks. Zwarte zeep kan namelijk wonderen doen voor zowel huid als haar. Het kan gebruikt worden om acne en eczeem te behandelen en huidveroudering tegen te aan. Daarnaast is Afrikaanse zwarte zeep een geweldig reinigingsmiddel dat geschikt is voor alle huidtypes. Wil jij graag meer weten over de voordelen van Afrikaanse zeep? In deze blog lees je er alles over. We nemen je stap voor stap mee in wat zwarte zeep is, de voordelen, de risico’s en hoe jij het kunt gebruiken.

Waarvan wordt zwarte zeep gemaakt?

Zwarte zeep, ook bekend als Afrikaanse zeep, is een speciaal soort zeep dat gemaakt wordt van de as van planten en schors. Het wordt al eeuwenlang in Afrika gebruikt om huidaandoeningen te behandelen en huidveroudering te bestrijden. De zeep is 100% natuurlijk en bevat de volgende ingrediënten: sheaboter, palmkern-olie, bananenbladeren, cacao-schillen en cacaoboter.

Hoe wordt zwarte zeep gemaakt?

Als de banenbladeren zijn geoogst en de cacaobonen in de zon gedroogd en geroosterd zijn, kan de zeep gemaakt worden. Deze ingrediënten worden vermengd met water, olie en boter. Vervolgens scheidt het zeep zich af van het vochtige deel, komt vanzelf bovendrijven en kan eruit worden geschept. Daarna moet de zeep rusten, zodat alle bestandsdelen met elkaar kunnen verbinden. Al met al duurt het proces enkele weken.

Hoe herken je zwarte zeep?

Als je Afrikaanse zwarte zeep wil kopen, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Je herkent de zeep aan de kleur en textuur. Echte zwarte zeep is bruinachtig en voel kruimelig of korrelig aan. Zwarte zeep is dus eigenlijk niet zwart. Als een zwarte zeep wél zwart en glad van structuur, dan is dit geen natuurlijke zwarte zeep. Verder ruikt echte Afrikaanse zeep nergens naar, hooguit een klein beetje naar aarde of as.

Wat zijn de voordelen van zwarte zeep?

Je kunt de voordelen van zwarte zeep indelen in drie categorieën, namelijk: verzorgde huid, rustige huid  en gezond haar. Voor een mooie verzorgde huid kan zwarte zeep veel voor je betekenen. Het werkt namelijk als een natuurlijke exfoliant, waardoor je huid schoon en zacht wordt. Op den duur verbetert je huidtextuur. Daarnaast verminderd het huidirritaties. Je zal na verloop van tijd minder puistjes hebben en acné littekens vervangen. Tot slot herstelt, verzorgt en hydrateert het je haar met als resultaat gezond en glanzend haar.

Hoe gebruik je Afrikaanse zwarte zeep als shampoo?

Er zijn een aantal manieren om zwarte zeep te gebruiken. Als je jouw haar wilt reinigen met zwarte zeep, neem dan een kleine hoeveelheid van de Afrikaanse zeep, meng het met wat water en masseer de substantie in op je hoofd en laat het vijf minuten intrekken. Spoel daarna grondig je haar uit.

Wat zijn de bijwerkingen en risico’s van zwarte zeep?

Toch is het net als bij elk ander product altijd oppassen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat door de ruwe textuur van Afrikaanse zeep, het eerst verstandig is om je huid eerst goed nat te maken en de zeep wat zachter te maken met warm water. Ten tweede hoef je niet hard te wrijven of scrubben met deze zeep. En zeker niet in je gezicht. Dat kan namelijk leiden tot huidirritaties of zelfs de huid beschadigen.

Wil je graag Afrikaanse zwarte zeep kopen? Dan ben je bij Parfumeriehuis aan het juiste adres. Wil je toch liever vloeibare douchegel? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan zeep, maar ook verschillende soorten parfum.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts