Design trends, Meubilair

Zo kom je van een stinkende bank af

bank reinigen

Niets is zo vervelend als een bank die is gaan stinken naar rook, parfum, voedsel of andere dingen. Je hele woning gaat hierdoor ruiken naar de bank, wat de sfeer ook niet helemaal ten goede komt. Naast dat een bank door gebruik kan gaan stinken, kan ook een nieuwe bank een vieze geur met zich meebrengen. Je bank reinigen doe je dan bijvoorbeeld door te luchten. Maar hoe krijg je die naar rook ruikende bank nu weer fris? In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee jij van je stinkende bank afkomt!

Wat niet helpt

Om maar meteen een aantal tips op het internet te ontkrachten benoemen we graag eerst wat niet helpt. Waarschijnlijk heb je ergens gelezen dat wc sprays helpen om de stank uit je bank te krijgen. Doe dit niet, want hierdoor kunnen er kringen ontstaan op het bankstel en daarnaast zal de geur maar tijdelijk verholpen zijn. Mag een bank reinigen met parfum dan wel? Nee, ook dit is af te raden want hierdoor ontstaan tevens rare kringen op de bank en net als bij de spray zal ook de stank maar tijdelijk verholpen zijn.

Een andere tip waar het hele internet mee vol staat is shampoo met een natte doek en soda met water. Dit is ook ten zeerste af te raden omdat heirdoor wederom vlekken ontstaan op de bank en waarschijnlijk zal je bank uiteindelijk viezer worden dan schoner.

Stoffen bank schoonmaken

Heb je een stoffen bank, dan heb je nog het meeste geluk want dit type bank is het gemakkelijkst aan te bank als het gaat over vieze geuren. Deze bank reinigen doe je door eerst aan de slag te gaan met een dieptereinigingsmachine. De vieze geur gaat hiermee grotendeels al weg, maar nog niet alles. Om je bank helemaal te reinigen kun je het best een professional inhuren die een zogeheten enzymenpreparaat gebruikt. Frisse lucht is daarbij de hoofdzaak, dus zorg ervoor dat je de kamer waar de bank in staat goed laat ventileren.

Leren bank schoonmaken

Als je in het bezit bent van een stinken lederen bank, dan heb je iets meer pech. Dit is namelijk een moeilijke klus, zelfs voor een professional. Allereerst is het van belang om aan de slag te gaan met een ontvetter. De bank reinigen doe je door de hele bank goed in te smeren met bijvoorbeeld leer cleaner. Vervolgens kun je deze nog verder ontgeuren met schoonmaakazijn of baking soda. Dit doe je dan niet met een natte doek, maar je strooit het over je bank en stofzuigt het een dag later eraf.

Nogmaals: Ga dus niet aan de slag met parfum, ook al weten we dat het lekker ruikt!

bank reinigen
author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts