Design trends

8 tips om je auto fris te laten ruiken

automaat rijschool Breda

We hebben allemaal wel eens last van vieze geurtjes in onze auto en dat is natuurlijk niet prettig als je lang onderweg bent. Met de volgende 7 tips voorkom je een vieze lucht in je auto.

1. Laat geen eten slingeren

Ja, we zijn allemaal wel eens te lui om dat blikje fris of zakje snoep op te ruimen. Ons advies is om eten en drinken meteen op te ruimen om je auto fris te laten ruiken. Wanneer dit afval in je auto blijft liggen, gaan schimmels en bacteriën een feestje vieren in je auto en dat zorgt uiteindelijk voor een vieze geur.

2. Doe schoenen of vieze kleding in een zak

Het komt wel eens voor dat je in een muffe omgeving bent geweest en daardoor je kleding vies gaat ruiken. Deze geur blijft dan ook hangen in je auto. Heb je de gelegenheid om je om te kleden doe dat dan en berg de vieze kleding op in een zak. Goed is ook om te zorgen dat je weer lekker kunt ruiken na het sporten.

3. Check je schoenen

Zucht. Er zijn altijd mensen die de poep van hun hond niet opruimen en daar ben jij soms de dupe van. Check dus altijd even je schoenen op het bruine, stinkende goedje voordat je de auto instapt. Ook wanneer je les volgt bij een automaat rijschool in Breda moet je even je schoenen controleren op viezigheid, dat is wel zo fijn voor je instructeur.

4. Stofzuig regelmatig

Om je auto fris te laten ruiken is het goed om je auto regelmatig te stofzuigen. Verwijder ook tijdens het stofzuigen bladeren of etensresten die zorgen voor een vieze geur. Vergeet vooral de matten en de spleten niet.

5. niet roken in de auto

Laten we eerlijk zijn: wanneer je ook in je auto rookt, heb je er nooit echt een frisse geur. De geur van sigarettenrook blijft vaak hangen dus het is moeilijk om deze volledig uit je auto te krijgen.

6. Gebruik een geurboompje

Wil je een snelle oplossing? Hang dan een geurboompje in de auto. Deze heb je in verschillende geurtjes en kleurtjes dus je hebt genoeg keuze. Ook wanneer je auto al fris ruikt, kun je een geurboompje gebruiken om het voertuig zo op te fleuren.

7. Mengsel van azijn en water

Wanneer je je auto gaat schoonmaken, kun je een mengsel maken van azijn en water en dit wrijven over de plek die nare geurtjes verspreidt. Azijn ruikt weliswaar sterk, maar dit trekt binnen no-time weg, net als hopelijk de oorspronkelijke vieze geur.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts