Damesgeuren, Herengeuren

Verschil tussen eau de parfum en eau de toilette

Parfum

Lekker willen ruiken is iets wat we allemaal graag doen. Het kopen van onze lievelingsgeur is dan ook een van onze favoriete bezigheden. Het is overigens bewezen dat je je ook zelfverzekerder voelt wanneer je weet dat je lekker ruikt. Daarbij is het natuurlijk ook leuk dat je om de haverklap wordt gecomplimenteerd met de opmerking: jij ruikt lekker. Echter weten we allemaal dat er zoiets als eau de parfum en eau de toilette bestaat. Aangezien hier nog een heleboel verwarring rond hangt, leggen wij even uit wat het verschil precies is tussen deze twee geuren.

Eau de parfum

Eau de parfum is eigenlijk de parfum hoe wij die kennen. Eau de parfum is voornamelijk bedoeld wanneer je graag wil dat de parfum en lang en sterk blijft hangen. Parfum heeft namelijk een concentratie van ongeveer 12-18%. Dit wil zeggen dat je ideaal gezien maar liefst 5 uur naar je favoriete parfum ruikt. Daarbij ruiken eau de parfums super lekker en bezitten ze iets meer diepte en inhoud.

Eau de toilette

Bij eaut de toilette zijn de geuren wat minder sterk en ook subtieler voor op de huid. Eau de toilette bevat ongeveer een concentratie van 8-12% Ondanks dat de concentratie bij eau de toilette lager ligt blijft de geur toch ongeveer 4 uur op je huid zitten. Eau de toilette wordt dan ook aangeraden voor dagelijks gebruik. Je wil niet te sterk overkomen met je geur, maar het moet wel zo zijn dat er een lekker geur rond jouw hangt. Dus een eau de toilette is bijvoorbeeld ideaal voor op kantoor of sollicitatiegesprekken. Eau de toilette wordt ook vaak dan gewoon door de dag heen gebruikt, om de geur weer een beetje terug te brengen. Daarmee kan je misschien zelfs andere verblijden met een lekker geurtje.

Conclusie

Het voornaamste verschil zit hem in de concentratie en de subtiliteit van de geur zelf. Dus parfum heeft een geur die een stuk sterker is en voor meer specialere momenten dient en eau de toilette is dus juist iets subtieler en ook fijner voor alledaags gebruik. De concentratie verschilt ook, waardoor eau de parfum langer blijft hangen dan eau de toilette

Mocht je dit nou een interessante blog vinden en nog meer blogs rondom verschillen tussen interessant vinden? Neem dan een kijkje op verschil-tussen.nl en laat je verrassen door de leuke, informatieve en uiteenlopende onderwerpen.

author-avatar

About Diederik Landers

Als huidspecialist heb ik mijn leven gewijd aan schoonheid en verzorging. Van opleiding tot het opbouwen van een carrière in een gerenommeerde kliniek en het delen van mijn kennis via een blog, heb ik me altijd ingezet voor de beste huidverzorging. Mijn pad, vol uitdagingen en overwinningen, dient als inspiratie voor anderen om de waarde van huidverzorging en schoonheid te erkennen.

Related Posts